Terug

Onderhoud & Reiniging

Voorkomen is beter dan genezen. Vlekken kunnen voor een groot gedeelte getackeld worden door een deurmat te plaatsen. Daarnaast is het belangrijk dat u de vloeren regelmatig stofzuigt. Indien er toch vlekken ontstaan, is het van belang deze zo snel mogelijk te verwijderen.

Onderhoud natuurlijk vezels

Natuurlijke vezels zijn extra vatbaar voor vocht. Sisal tapijt mag nooit drijfnat worden gemaakt, dit kan invloed hebben op de maten en mogelijk vlekken op de ondervloer veroorzaken. Bij langdurige blootstelling aan zonlicht kan sisal terugkeren naar de oorspronkelijke kleur – de kleur van gekleurde of gebleekte natuurvezels kan door zonlicht veranderen. Er kunnen na verloop van tijd kleurverschillen ontstaan op de plek waar meubels staan. Dit kleurverschil is minder dan op plekken waar vlekken zijn ontstaan.

Synthetische garens

Weefsels van synthetische garens zoals polypropyleen zullen vlekken minder snel absorberen in vergelijking met natuurlijke vezels. Dit maakt het eenvoudiger om vlekken te reinigen met professionele schoonmaakmiddelen. (Hiervoor bieden wij geen garantie.)

Levensduur optimaliseren

Wij raden aan om een aantal keer per week uw vloer te stofzuigen. Regelmatig stofzuigen verlengt de levensduur van het tapijt.

Vochtige vlekken zoals water onmiddellijk deppen met een absorberende doek. Niet wrijven!

Vast vuil dient eerst zoveel mogelijk te worden weggeschrapt met bijv. een lepel. Vervolgens kunt u voorzichtig proberen de vlek te deppen met water. Niet wrijven! Indien de vlek is behandelt met een vochtige doek is het belangrijk altijd met een absorberende doek te drogen. Water tussen de vezels kan verborgen vuil naar de oppervlakte brengen en nog meer vlekken veroorzaken.

Lukt het niet om de vlek helemaal te verwijderen met water? Sommige vlekken kunnen ook verwijderd worden met behulp van de reinigingsproducten van James. Hiervoor bieden wij geen garantie.

Begin met chatten
1
Stel je vraag
Goed dat je er bent! Hoe kunnen we je helpen?