Terug

Welke maat heb ik nodig voor mijn vloerkleed?

Met deze tips bepaal je eenvoudig de grootte van jouw vloerkleed.

Meten is weten zeggen ze wel eens. Bij een vloerkleed-op-maat gaat het om jouw persoonlijke smaak en voorkeur. Er zijn echter wel een paar dingen waar je rekening mee kunt houden.

De zithoek

In de zithoek kun je je vloerkleed op verschillende manieren neerleggen. Heb je een kleinere ruimte? Dan wil je graag dat deze ruimtelijk oogt en niet volgepropt. Vaak wordt het karpet dan voor de voorpoten van de meubels geplaats. Er zit dan ongeveer 20 centimeter tussen de bank en het kleed.

Grote zithoek? Meet dan zodanig dat de voorpoten van de meubels op het vloerkleed komen te staan. Op die manier creëer je een rustig en sfeervol geheel tussen alle meubels. Voor een optimaal resultaat is het belangrijk dat het vloerkleed ongeveer 15 centimeter naast en onder de bank ligt. Dit kun je doen door je bank op de meten en daar nog 30 centimeter bij op te tellen.

De eetkamer

Wil je een vloerkleed onder de eettafel leggen, zorg er dan voor dat ook de eetkamerstoelen op het kleed passen. Om te voorkomen dat bij het verschuiven de stoel op de rand van het karpet komt te staan reken je een uitsteek van ongeveer 70 centimeter rondom de tafel.

De slaapkamer

Ook in de slaapkamer is het belangrijk dat je vloerkleed aan beide zijden onder het bed uitsteekt. Of leg het vloerkleed voor één derde onder het bed; dit creëert een optische verlenging van je bed. Niet gelijk op een koude vloer stappen als je uit bed gaat? Je kunt ook een kleiner karpet of loper naast het bed leggen, bijvoorbeeld in een lengtemaat van 120 centimeter.

Twijfel je nog over de maat?

Neem een paar oude kranten en leg deze in de gewenste afmetingen op de grond. Probeer ook eens andere formaten zodat je goed het verschil kunt zien. Op die manier krijg je al een beeld wat het met de ruimte doet.

Begin met chatten
1
Stel je vraag
Goed dat je er bent! Hoe kunnen we je helpen?